תחום היהדות באינטרנט צומח בכל שנה ושנה, ומעבר לשיעורי התורה נפלאים ישנם גם אתרי מסחר שגדלים בתחום, באתרים אלו מוכרים ספרי קודש, יודאיקה ציציות ותפילין. אחד הדברים הקשים ביותר לדעתי כיום בתחום האיקומרס הוא הבאת ה”ישן” לקראת ה”חדש” – כלומר, תחום ספרי הקודש לדוגמא הוא תחום שמאז המצאת הדפוס נמכר בדרך יתר העולם דרך חנויות, אבל הקונים לרוב היו יותר שמרנים בתפיסות שלהם (בלי ביקורת כמובן), כיום שהחלו לקום חנויות באינטרנט ותחום האיקומרס שואב לתוכו גם את ספרי הקודש ותשמישי הקדושה הקונים זורמים לאט מאוד אל החנויות באינטרנט, ובנוסף הם כמעט ולא קונים, להרבה אנשים נדמה שבחנות אני יכול להגיע וכל ספרי הקודש ימצאו בחנות (מה שלא נכון). ישנה אשליה שבחנות פיזית ניתן בקלות לקבל ספרים, סידורים ועוד..
מה הקושי של אנשים לקנות ספרי קודש באינטרנט?
הקושי נובע בתחילה מחוסר של רוכשים בתחום, מרבית הציבור שצורך ספרי קודש הוא דתי וחרדי, והציבורים האלו לא ממש מגיעים לאינטרנט כמעט, ואם כן בצורה מאוד מסוננת. הקושי ממשיך שמרבית הציבור הרוכש מכיר חנויות ספרי קודש ליד הבית שלו, או בסביבת מגוריו. הקושי ממשיך בכך שמרבית הציבור החרדי / דתי קונה פחות באינטרנט, יש לו פחות היכרות עם עולם האינטרנט ואם מצרפים לזה את המאבק הקשה של כל תחום האיקומרס מקבלים תמונה די עגומה.
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב?
לדעתי מה שצריך לעשות כדי לשפר את מצב חנויות ספרי הקודש מבחינת כמות הקונים היא בפשטות להוסיף ולעשות, אתרים כמו הידברות הם דוגמא מעולה לעשיה מבורכת. כמו כן אתר אשובה הוא גם אתר מעולה, אם כי בתחילת דרכו.
לסיכומו של עניין, יש להפיץ את מעיינות התורה בעולם וכך יהיה יותר קל לאתרי ספרי קודש.